Bemel Norge

En leverandør med god service – uansett.

Bemel Norge leverer kvalitet innen tunnelventilasjon og betjeningsmateriell. Produktspekteret skal være kostnadseffektivt og ha god kvalitet.

Etter mer enn 2600 installasjoner med utstyr fra Bemel Norge, er bedriften ledende innen tunnelventilasjon i Norge.

– I Norge lages det ikke utstyr av denne kvaliteten. Vi følte derfor at det var riktig å satse videre på With & Sohn da vi tok over Bemel. Vi ser et stort potensiale fremover, det bygges mange nye tuneller. Alle disse må ha sikker og effektiv ventilasjon. With & Sohn viftene er så driftssikre at vi ikke noen problemer med å anbefale de i forskjellige miljøer. Bemel Norge har levert vifter til tuneller under vann, på fjelloverganger med ekstrem kulde og der det er ekstreme behov for bytting av luft. Med så mange installasjoner i hele landet har vi opparbeidet oss en stor kompetanse på tilpasning og valg av riktig utstyr, sier daglig leder.

Kvalitet i valg av materialer
With & Sohns kvalitet gir seg utslag på flere områder på viftene. Tykkelse på stålet som brukes har mye å si for levetiden på hele viften. Viftene blir laget med tykkere stål enn hos mange andre produsenter. Med en avveining mellom vekt og tykkelse, blir det en svært driftssikker vifte.  En annen utfordring er korrosjon. Viftebladene på With & Sohn viftene er utført i en kobberfri aluminiumslegering.

–Med den overflatebehandlingen som disse viftebladene har, økes motstanden mot korrosjon. Begge disse faktorene er med å øke intervallene mellom utskifting av vifter, sier en kvalitetsbevisst daglig leder.

Fokus på effektive og sikre vifter.
Bananajet er en patentert tunnelvifte der luftstrømmen styres ned fra taket. Dette kan gi inntil 25% bedre virkningsgrad enn tradisjonelle vifter. Dette er løsninger som i løpet av viftenes levetid gir svært god driftsøkonomi.
Ved en brann i tuneller er det viktig at viften opprettholder driften selv om temperaturen blir høy. Så mye røyk som mulig må ut dersom man skal klare å unngå røykforgiftning av mennesker og dyr.

– En vifte fra Witt & Sohn har en stålarmering i viftebladene. Dette systemet kalles juletre og sikrer at bladenene tåler ekstremt mye varme. Derfor vil den kunne sørge for god sikkerhet lenge når en ulykke oppstår, sier daglig leder.

– Det er også motiverende for oss at vi har fått gode tilbakemeldinger på skyvkraft i forhold til tilførte effekt. For eier er dette et viktig parameter vi klarer å oppfylle ekstremt godt, legger daglig leder til.

Alle viftene er skreddersøm. De tilpasses til hver tunnel. Produksjonen foregår med moderne produksjonsprosesser i Tyskland. Den endelige produksjonen er automatisert for å få til et sluttprodukt uten avvik.

– For oss er det viktig at våre kunder får det systemet som er optimalt for deres anlegg. Vi har derfor svært tett kontakt i planleggingsfasen med utviklingsavdelingen.  De av våre kunder som ønsker det, kan gjerne bli med oss til Tyskland for selv å se prosessen, sier en raus daglig leder.

Betjeningsmateriell med god pris.
Bemel Norge samarbeider også tett opp mot Craig & Derricot. Det engelske selskapet har et stort produktspekteret innen betjeningsmateriell. Produktene holder god kvalitet og er er samtidig hyggelig priset. Det engelske selskapet leverer over hele verden og Bemel Norge er eneimportør til Norge.

– Vi ser at Statens Vegvesen ofte bruker våre brytere og betjeningsmateriell fra Craig & Derricot fordi det er god match mellom kvalitet og pris. Det er også spennende at mange entreprenører nå bruker våre brytere mer og mer. Dette ser vi på vår omsetningsøkning. Vi har også valgt denne leverandøren fordi utstyret er svært monteringsvennlig, sier daglig leder

– God service -uansett er vår ledestjerne og det skal våre kunder merke. Vi har et svært kompetent team ved vårt hovedkontor på Fornebu. Vi ser hele tiden etter muligheter til å gi våre kunder et fortrinn ved å velge Bemel. Vi ønsker å være nytenkende i en tradisjonell bransje sier daglig leder som gjerne tar en prat med nye kunder.